Blog

Nový stavební zákon, který vstoupí v platnost od 1. února 2024, přináší řadu změn, které mají usnadnit a zrychlit stavební řízení, podpořit kvalitu a udržitelnost staveb a zvýšit ochranu práv stavebníků i sousedů.

Formuláře pro stavební povolení jsou dokumenty, které musíte vyplnit a podat na stavebním úřadě, pokud chcete provést nějakou stavbu nebo úpravu na vašem pozemku nebo objektu. Formuláře obsahují informace o vaší osobě, vašem stavebním záměru, jeho technických parametrech, vlivu na okolí, napojení na infrastrukturu a souhlasu sousedů. Formuláře jsou...

Podání stavební povolení je důležitým krokem pro realizaci vašeho stavebního záměru. Pokud chcete, aby vaše žádost byla schválena bez zbytečných průtahů a komplikací, je třeba se vyvarovat některých častých chyb, které mohou vést k zamítnutí nebo vrácení žádosti. Zde je pět nejčastějších chyb, které byste měli znát a předejít jim:

Hlavní rozdíl mezi stavebním povolením a ohlášením stavby je v rozsahu povolení. Stavební povolení je komplexnějším povolením, které umožňuje provádět i náročnější stavby. Ohlášení stavby je jednodušší a rychlejším povolením, které umožňuje provádět méně náročné stavby.

Stavební povolení, ohlášení stavby, stavební řízení
© 2023 Všechna práva vyhrazena
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!